Dieren producten

Syn-vital

Syn-vital zijn tarwezemelen die met met EM® (Effectieve Micro-organismen) gefermenteerd zijn. Het is speciaal ontwikkeld als (paarden)voeding. Syn-vital versterkt de darmflora en levert de nodige vezels voor een gezonde darmflora. De combinatie van pre- en probiotica in levende vorm zorgt ervoor dat er heel wat interessante stofwisselingsproducten aanwezig zijn; anti- oxidanten, organische zuren en andere bio-actieve stoffen. Deze zorgen – naast een verhoogde voederopname en een betere vertering – ook voor een verhoogde smakelijkheid. De algemene conditie en weerbaarheid van het dier neemt toe waardoor prestaties van het paard verbeteren.

Proferm

Proferm is een voedermiddel op basis van met EM (Effectieve Micro-organismen), gefermenteerde speltzemelen. Proferm versterkt de darmflora en levert de nodige vezels voor een gezonde darmflora. De combinatie van pre- en probiotica in levende vorm zorgt ervoor dat er heel wat interessante stofwisselingsproducten aanwezig zijn; anti- oxidanten, organische zuren en andere bio-actieve stoffen. Deze zorgen – naast een verhoogde voederopname en een betere vertering – ook voor een verhoogde smakelijkheid. De algemene conditie en weerbaarheid van het dier neemt toe waardoor prestaties van het paard verbeteren.

Himalaya Liksteen

Mineralen en sporenelementen halen paarden uit hun ruwvoeder en krachtvoer. Voor paarden die intensief trainen blijkt het echter moeilijk om voldoende mineralen (zoals natrium) uit hun dagelijkse rantsoen te halen. Himalayazout is het ideale supplement en de meest pure zoutbron voor uw paard. Het bevat in zijn natuurlijke vorm een veelvoud aan mineralen en sporenelementen. Deze zijn goed opneembaar en helpen de reserves zo opnieuw aan te vullen en helpen het lichaam te ontgiften.

BeeFood®

BeeFood® is een vloeibaar probioticum en bevordert de fermentatie van voedsel en het welzijn van bijen en broed. Het bevat nuttige micro-organismen die bescherming bieden aan de bij. BeeFood® voeg je toe aan de siroop of stuifmeelvervangers, om fermentatie te verbeteren en ter bevordering van het immuunsysteem van de bijen. Dit bevordert de natuurlijke weerstand van de bijen en zal hierdoor ziekten helpen voorkomen. De EM Micro-organismen hebben een positieve werking op de darmen en ingewanden van de bij en zullen hierdoor verspreiding van darmziekten tegengaan.

BeeWellness®

BeeWellness® is een speciaal bijenmiddel op basis van Effectieve Micro-organismen (EM). Door de bijenkast te behandelen met BeeWellness® voeg je nuttige en bijvriendelijke micro-organismen toe. Je brengt positieve bacteriën en schimmels terug in de leefomgeving van de bij en op de bij, waardoor er meer weerstand wordt geboden tegen de negatieve bacteriën en schimmels. Door het inspuiten van de bijen zelf en het wekelijks inspuiten van de vliegplank, nemen de bijen deze effectieve micro-organismen ook terug mee naar de natuur en hun directe leefomgeving of habitat. Hierdoor kun je als imker het milieu mee ondersteunen en vitaler maken.

Prominant Huidspray

Prominant Huidspray is 100% natuurlijke spray met EM® voor paarden en andere dieren. Het helpt de huidflora op een natuurlijke manier te versterken. Er zijn een groot aantal micro-organismen op het paard en in zijn omgeving te vinden. Sommige kunnen echter problematisch zijn voor paarden, bijvoorbeeld schurft, rotstraal of ringworm. Daarom is het belangrijk alert te zijn en deze infecties te voorkomen. Prominant Huidspray werkt preventief en beschermt de huid.

Prominant Hoefgel

Op en in de omgeving van levende dieren leven tal van micro-organismen. Sommigen hiervan hebben een ongunstige invloed en kunnen leiden tot mok, regenschurft, rotstraal… Een consequent gebruik van EM helpt het microbiële evenwicht te herstellen. Prominent Hoefgel is 100% natuurlijke gel met Effectieve Micro-organismen voor paarden en helpt de flora op de hoef te versterken. Een bezetting met een goede microflora helpt zaken als rotstraal en andere hoefproblemen te voorkomen.

Bionit-S

Veel van de voornaamste klachten bij paarden zijn gerelateerd aan hoeven en gewrichten. Veelal is dat een gevolg van een tekort aan silicium (bijv. brokkelhoeven en scheur in de hoornwand) of een gevolg van een ontsteking die veroorzaakt wordt door bacteriën/schimmels (bijv. rotstraal en White Line Disease).