Wellness

Agriton Home & Garden biedt verschillende producten voor uw persoonlijke verzorging en het opbouwen van meer weerstand.

Waterverbeteraars
De PTH Waterverbeteraar is, zoals de naam suggereert, een “water verbeteraar”, en niet een waterontharder of een filter. Met de PTH waterverbeteraar worden alle essentiële mineralen en sporenelementen in het water niet weg gefilterd zoals bij de meeste waterontharders. De PTH waterverbeteraar bestaat uit twee delen: een cilinder gemaakt van roestvrij en een kern van een legering van edele en semi-edele metalen.

Werkingsprincipe:
In de PTH waterverbeteraar ontstaan venturi-effecten. Een venturi is doelbewust aangebrachte vernauwing in het stromingskanaal van het water. Doordat het passerende water een snelheidsverhoging ondergaat ontstaat daardoor op die plek een drukverlaging. Bij de PTH waterverbeteraar worden daarbij ook nog zwak elektrische velden geproduceerd. De combinatie van venturi en zwak elektrische velden zorgen er voor dat de minerale deeltjes niet neerslaan. Denk aan kalkaanslag of roest.

Voordelen van de PTH Waterverbeteraar:

  • Voorkomt vorming van kalkaanslag en roest.
  • Lost geleidelijk bestaande aantasting van kalk en roest op.
  • Zeer lange levensduur, zonder vervanging van onderdelen.
  • Voor het beste resultaat moet er een doorstroomsnelheid van 1-3 m/s zijn èn moet het apparaat worden geaard met de speciaal daarvoor bijgeleverde aardedraad. Lees meer in de brochure Het eind van kalk aanslag en roest met de PTH Water verbeteraar.

EM-X Gold Keramiek waterverbeteraar
De EM-Gold Keramiek waterverbeteraar is een PVC buis, afmeting 100*70*1000 mm, gevuld met 7 netjes EM-Gold keramiek holle cilinder grijs van 500 gram. Standaard worden er twee PVC verloopstukken meegeleverd, afmeting 5/2” x 2”. Het zorgt ervoor dat de informatie, die de in klei meegebakken EM® bevat, wordt afgegeven aan het water.

Let op:
De EM-X Gold keramiek waterverbeteraar wordt achter de watermeter met een bypass gemonteerd. Wij adviseren dit door een installatie bedrijf te laten doen. In combinatie met het PTH-apparaat wordt eerst de PTH geplaatst en daarna de EM-Gold Keramiekwaterverbeteraar. De PTH waterverbeteraar en de EM-X Gold Keramiek waterverbeteraar kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden gebruikt.


Agriton Home & Garden assortiment producten voor Welness
Producten
EM®Drink
EM X Gold
EM® Zout
EM® Zeep
EM® Keramiek Bewaardozen
EM® Keramiek

EM® Keramiek
Klei wordt met Effectieve Micro-organismen gefermenteerd met EM® Keramiek als resultaat. De informatie en trilling van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie en het bakken in de klei opgeslagen. Zo blijft EM® Keramiek zeer lang werkzaam. De trilling van het EM® Keramiek is gunstig op allerlei vlakken. EM® Keramiek is een product dat eenvoudig kan worden ingezet voor een uitgebreid scala van toepassingen en processen.

Het kan bijvoorbeeld de kwaliteit van water kan verbeteren. Na contact met water wordt de informatie (frequenties) van het EM® Keramiek overgedragen op het water. Er ontstaan kleinere waterclusters die o.a. kalkafzetting verminderen. De kwaliteit van het water verbetert en blijft langer vers. Ook kan met EM® Keramiek de kiemkracht van zaden en de groei van planten in positieve zin worden bevordert. Bij de aanpak van milieuproblemen, de productie van voedingsmiddelen, besparen van energieverbruik en het verbeteren van gezondheid voor bodem, gewas, dier en mens kan het eenvoudig worden ingezet. De werkzaamheid van EM® Keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei. Lees hier meer over ‘De kracht van resonantie’.

Soorten EM® Keramiek
Er zijn verschillende soorten EM® Keramiek. De roze pijpjes worden bij lage temperatuur (800 tot 900°C) gebakken. De andere soorten bij hoge temperatuur (1200 tot 1300°C). Het zogenaamde ‘hard gebakken keramiek’ dat bij hoge temperatuur wordt gebakken, zoals de Cilinders 35 mm, is gemagnetiseerd en heeft een infrarood effect. De andere soorten activeren het water en verbeteren de smaak, zodat ze geschikt zijn voor drinkwater en koken. Het kan ook worden gebruikt voor badkuipen, aquaria, tuinwater etc.

Onderhoud
Het kan voorkomen dat het keramiek op den duur wat algvorming krijgt. Boen het schoon met water en een borstel. Laat het in de zon drogen. Je kunt het op deze manier langdurig gebruiken.