Schoonmaken

Laat de natuur jouw werk doen!

Wipe & Clean is een 100% natuurlijke allesreiniger die speciaal is ontworpen om het schoonmaken van je huis of werkplek gemakkelijker en effectiever te maken. Of het nu gaat om het verwijderen van vlekken op tapijten, het reinigen van ramen, keuken, badkamer of toilet, Wipe & Clean is de ideale oplossing voor al je schoonmaaklussen.

Wat Wipe & Clean uniek maakt, is dat het gemaakt is van natuurlijke ingrediënten, waardoor het veilig is voor gebruik in huis en op de werkplek. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Wipe & Clean bevat een combinatie van verschillende soorten effectieve micro-organismen die samenwerken om vuil en vlekken af te breken en te verwijderen. Deze micro-organismen zijn onder meer bacteriën, gisten en schimmels, die van nature voorkomen in onze omgeving en een belangrijke rol spelen in het afbreken van organisch materiaal.

Wanneer Wipe & Clean op een oppervlak wordt aangebracht, beginnen de micro-organismen onmiddellijk te werken. Ze hechten zich aan het vuil en beginnen het af te breken. en voeden ze zichzelf met de organische stoffen in het vuil en vermenigvuldigen zich. Hierdoor ontstaat er een groeiende populatie van nuttige micro-organismen die de microbiële balans in de omgeving herstellen.

Daarnaast helpen de micro-organismen ook bij het bestrijden van schadelijke bacteriën door ze te verdringen en de omgeving minder gunstig te maken voor hun groei. Dit maakt Wipe & Clean niet alleen effectief in het verwijderen van vuil en vlekken, maar ook in het creëren van een gezonde en veilige omgeving. Wipe & Clean is een krachtige, alles-in-één reinigingsoplossing die op vele verschillende manieren kan worden gebruikt. Hieronder volgen enkele van de meest voorkomende toepassingen.

Algemene dosering: 1 liter Wipe & Clean puur of aanlengen op 10 liter water

Toepassingen
Keuken: Wipe & Clean is ideaal voor het reinigen van keukenoppervlakken, waaronder aanrechtbladen, fornuizen, ovens, koelkasten en vaatwassers. Het kan vet en vuil effectief verwijderen en tegelijkertijd bacteriën en andere ziektekiemen doden.
Badkamer: Gebruik Wipe & Clean om badkameroppervlakken schoon te maken, zoals douches, badkuipen, wastafels, toiletten en vloeren. Het kan schimmel verwijderen en zorgt voor een frisse geur.
Slaapkamer: Vernevel Wipe & Clean met de Flairosol over het matras, lakens en dekens voor een frisse geur.
Vloeren: Reinig harde vloeren, zoals tegels, hout, laminaat en linoleum met Wipe& Clean. Vuil en vlekken worden effectief verwijderd zonder strepen achter te laten.
Tapijt en matten: Tapijt en matten inspuiten met een Wipe & Clean-oplossing en vervolgens laten drogen. Schrobben met een borstel en dan afspoelen.
Ramen: Ramen en spiegels worden streeploos schoon, vlekken worden verwijderd. Wipe & Clean zorgt voor een helder en schoon oppervlak.
Tuinmeubelen: Laat Wipe & Clean 20 minuten inwerken op plekken met groene alg aanslag. Met een borstel en water is het eenvoudig te verwijderen.

Geurvermindering, afvoerbuizen en afvoerputjes (septische put): Onaangename luchtjes van afvoerbuizen en afvoerputten verdwijnen door regelmatig Wipe & Clean door de goot of het toilet te spoelen. Daarmee voorkom je bovendien dat de afvoerbuizen verstopt raken. Gebruik Wipe & Clean puur of aanlengen met water.

Bezinksel en aanslag: Laat vuile voorwerpen of gereedschappen, met bezinksel en/of aanslag, enkele uren of dagen weken in een geconcen­treerde Wipe & Clean-oplossing. Soms komt al het bezinksel of de aanslag vanzelf los. In andere gevallen kan je het vuil of de aanslag na het inweken afwrijven en wegspoelen.
Enkele voorbeelden:
• Na enkele uren weken komt de aanslag op koffie- en theekopjes of kannen los en verdwijnt.
• Grijze aanslag van kraanwater op de bodem en op de wanden van emmers en waterkannen komt los. Even afwrijven en wegspoelen.
• Leg enkele EM® Keramiek grijze pijpjes in de fluitketel. Zo zet het bezinksel zich minder vast. Vervolgens vul je de ketel met een Wipe & Clean-oplossing en laat je het geheel een dag weken. Het bezinksel komt gemakkelijk los.
• Koperen en zilveren voorwerpen worden gladder en glanzen na een weekbeurt in Wipe & Clean-oplossing. Hele vuile voorwerpen hebben meestal nog een poetsbeurt nodig en/of een tweede bad met Wipe & Clean-oplossing.
• De bodem van pannen waarin vaak en lang wordt gekookt, wordt weer schoon na een weekbeurt in een Wipe & Clean-oplossing. Soms nog even bijwerken voor een beter resultaat.

Wasmachine en vaatwasser: Kalkaanslag is één van de meest voorko­mende problemen bij wasmachines en vaatwassers. EM Keramiek zorgt voor zachter water en een mooiere glans op de vaat. Als je Wipe & Clean en of EM Keramiek in de wasmachine en de vaatwasser gebruikt, kan je bovendien de hoeveelheid wasmiddel verminderen.

Dosering: 30 – 50 ml Wipe & Clean puur en/of 30 – 50 stuks grijze EM Keramiekpijpjes in een washandje dichtnaaien en mee wassen of plaats een EM Keramiekwaterverbeteraar tussen de leiding van je watertoevoer.