Schoonmaken

Je kunt Wipe & Clean dagelijks gebruiken om schoon te maken. Vooral voorwerpen met een glad oppervlak zijn geschikt om met Wipe & Clean te reinigen. De effectieve micro-organismen (EM®) vinden hun weg langs de dagelijkse huishoudelijke taken. Van badkamer tot kinderkamer, van vaatwas tot wasmachine. Ook voor het schoonmaken van fietsen, auto’s en andere metalen constructies is Wipe & Clean ideaal. Er is geen enkele taak waar  EM® haar nut niet kan bewijzen.

Geurvermindering, afvoerbuizen en afvoerputjes (septische put)
Onaangename luchtjes van afvoerbuizen en afvoerputten verdwijnen door regelmatig Wipe & Clean door de goot of het toilet te spoelen. Daarmee voorkom je bovendien dat de afvoerbuizen verstopt raken.
Dosering: 1 liter Wipe & Clean puur of aanlengen op 10 liter water

Tips voor toepassingen 
Laat vuile voorwerpen of gereedschappen, met bezinksel en/of aanslag, enkele uren of dagen weken in een geconcen­treerde Wipe & Clean-oplossing. Soms komt al het bezinksel of de aanslag vanzelf los. In andere gevallen kan je het vuil of de aanslag na het inweken afwrijven en wegspoelen. Enkele voorbeelden:

• Hardnekkige vlekken op vloeren, wandtegels, keuken- en badkamermeubels goed nat maken, laten weken, schrobben en afspoelen.
• Na enkele uren weken komt de aanslag op koffie- en theekopjes of kannen los en verdwijnt.
• Grijze aanslag van kraanwater op de bodem en op de wanden van emmers en waterkannen komt los. Even afwrijven en wegspoelen.
• Na enkele uren weken kan je plastic voorwerpen goed reinigen.
• Leg enkele EM® Keramiek grijze pijpjes in de fluitketel. Zo zet het bezinksel zich minder vast. Vervolgens vul je de ketel met een Wipe & Clean-oplossing en laat je het geheel een dag weken. Het bezinksel komt gemakkelijk los.
• Koperen en zilveren voorwerpen worden gladder en glanzen na een weekbeurt in Wipe & Clean-oplossing. Hele vuile voorwerpen hebben meestal nog een poetsbeurt nodig en/of een tweede bad met Wipe & Clean-oplossing.
• De bodem van pannen waarin vaak en lang wordt gekookt, wordt weer schoon na een weekbeurt in een Wipe & Clean-oplossing. Soms nog even bijwerken voor een beter resultaat.
• Matten die akelig ruiken, goed nat maken met een Wipe & Clean-oplossing en vervolgens laten drogen. Schrobben met een borstel en dan afspoelen.

Dosering: 1 liter Wipe & Clean puur of aanlengen op 10 liter water


Wasmachine en vaatwas
Kalkaanslag is één van de meest voorko­mende problemen bij wasmachines en vaatwassers. EM Keramiek zorgt voor zachter water en een mooiere glans op de vaat. Als je Wipe & Clean en of EM Keramiek in de wasmachine en de vaatwas gebruikt, kan je bovendien de hoeveelheid wasmiddel verminderen.

Dosering: 30 – 50 ml Wipe & Clean puur en/of 30 – 50 stuks grijze EM Keramiekpijpjes in een washandje dichtnaaien en mee wassen of plaats een EM Keramiekwaterverbeteraar tussen de leiding van je watertoevoer.