Hovenier

 

Als hovenier ben je vast op zoek naar hoogwaardige producten die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn. Agriton biedt een assortiment producten die perfect aansluiten op jouw behoeften.
Onze natuurlijke producten dragen bij aan een goede bodemstructuur, stimuleren plantengroei en creëren een gezonde leefomgeving voor flora en fauna. Van bodemverbeteraars tot meststoffen en plantversterkers, we hebben alles in huis om jouw projecten te laten floreren.

Voor nieuwe of bestaande tuinen is de bodem de basis. Lees meer in de uitgebreide brochure Terrabiome.
Bekijk onze producten en werk aan een vitale bodem:

  • Microferm activeert de (her)activatie van het bodemleven. Door meer biodiversiteit in te brengen hebben ziekteverwekkers geen of weinig kans en ontstaat er een weerbare bodem en plant.
  • Edasil Kleimineralen dragen samen met micro-organismen en organisch materiaal bij aan een onmisbare bodemsubstantie namelijk het “kleihumus complex”. Het kleihumus complex zorgt o.a. voor; pH buffering, regulering van fosfaat en sulfaat, het uitwisselen van voedingsstoffen voor de planten tot zelfs vocht-, lucht- en warmtehuishouding in de bodem.
  • Aegir Zeeschelpenkalk (granulaat) zit boordevol essentiële sporenelementen die van groot belang voor de vitaliteit van de bodem. Aegir lost langzaam op in de bodem, de pH stijgt langzaam en voorkomt schommelingen. Een te snelle pH stijging door bijv. kalkmelen kan het bodemleven beschadigen! Als de pH van de bodem laag (zuur) is dan worden verschillende voedingsstoffen gebonden in de bodem en kan de plant deze niet meer opnemen.
  • Vulkamingranulaat wordt veelal gebruikt om een tekort aan sporenelementen op te lossen. Door de langzame afgifte van het granulaat worden de nodige elementen geleidelijk en naar behoefte opgenomen door de bodem. Met slechts een minimale gift van sporenelementen wordt een belangrijke ondersteuning gegeven om bodem en plant vitaal te houden. Zo wordt het bodemleven gevoed, kan het gewas beter groeien en wordt de plant geholpen bij de bouw van enzymen, vitaminen en essentiële aminozuren.
  • MestBest is een natuurlijke meststof en bevat voedingsstoffen voor de plant en het bodemleven. Samen met Bokashi, het bodemleven draagt MestBest bij aan een optimaal klei-humus-complex. Hierin worden voedingstoffen en vocht gebonden waardoor de plant zich optimaal kan voeden.
  • Bokashi strooisel is een gemakkelijk toepasbare kant-en-klare Bokashi voor op de bodem. Het strooisel wordt gevormd door de fermentatie van stromeel en appelpulp door Effectieve Micro-organismen. In de bodem zorgt het voor efficiëntere omzetting van organisch materiaal en verhoogt het de biodiversiteit. Daarnaast vormt het een ideale voedingsbron voor micro-organismen die erop aanwezig zijn.
  • Nema-Carp en Nema-Phora bevatten speciale nematoden die op een effectieve en natuurlijke menier emelten en engelringen bestrijden.