Zwembad

Met EM® kan op een natuurlijk manier de kwaliteit van het zwemwater op peil worden gehouden. Dit kan met EM® Keramiek holle grijze pijpjes en Wipe & Clean Classic.

Onderstaande adviezen zijn slechts richtlijnen. Observeer het water in uw zwembad aandachtig (op geur, kleur en helderheid) en pas de dosering hierop aan.

Bij gebruik van het EM® systeem in zwembaden mag men niet verwachten dezelfde helder blauwe kleur van het zwembad te krijgen als bij het gebruik van chloor. Het water blijft echter wel fris en door de bacteriën min of meer zelfreinigend. De verschillende filtersystemen, de ligging van het zwembad en de hoeveelheid organisch materiaal die door gebruik in het water terecht komen kunnen invloed hebben op de kwaliteit van het water.
Bij een natuurlijk onderhouden systeem kan er aan de wanden algengroei ontstaan. Dit is eenvoudig te reinigen. Hoe ga je te werk?

EM Keramiek
Bij kleine zwembaden of een jacuzzi wordt 1 kg EM® Keramiek op 1000 liter (1 m³) water geadviseerd. Plaats de keramiek in de filterbehuizing boven op het zand (keramiekpijpjes in het netje laten!). Bij grotere watervolumes wordt er gewerkt met 1 á 2 kg EM Keramiek bij 10 m3. Bij grote zwembaden kan het zijn dat er onvoldoende ruimte boven in het filterhuis is om de keramiek te plaatsen. In een dergelijke situatie is het raadzamer een EM- keramiek waterverbeteraar tussen het pompsysteem te plaatsen.

Wipe & Clean
De startdosering is 1 liter Wipe & Clean Classic per 1000 – 4000 (1-4 m³) liter water. Gedoseerd toevoegen. De onderhoudsdosering is vervolgens afhankelijk van de buitentemperatuur:

  • – < 10 °C : 1 liter Wipe&Clean per 10 m³ per 2 maanden.
  • – 10 tot 15 °C : 1 liter per 10 m³ per maand.
  • – 15 tot 25 °C : 1 liter per 10 m³ elke tweede week.
  • – Bij nog hogere temperaturen kan het zelfs raadzaam zijn om 1 liter per 10 m³ per week te gaan doseren.

Ook kunt u Ægir Zeeschelpenkalk bij het filter toevoegen. Het water wordt er doorheen geleid en bevordert de helderheid van het water.