EM® Keramiek

Klei wordt met Effectieve Micro-organismen gefermenteerd met EM® Keramiek als resultaat. De informatie en trilling van de Effectieve Micro-organismen zit na de fermentatie en het bakken in de klei opgeslagen. Zo blijft EM® Keramiek zeer lang werkzaam. De trilling van het EM® Keramiek is gunstig op allerlei vlakken. EM® Keramiek is een product dat eenvoudig kan worden ingezet voor een uitgebreid scala van toepassingen en processen.

Het kan bijvoorbeeld de kwaliteit van water kan verbeteren. Na contact met water wordt de informatie (frequenties) van het EM® Keramiek overgedragen op het water. Er ontstaan kleinere waterclusters die o.a. kalkafzetting verminderen. De kwaliteit van het water verbetert en blijft langer vers. Ook kan met EM® Keramiek de kiemkracht van zaden en de groei van planten in positieve zin worden bevordert. Bij de aanpak van milieuproblemen, de productie van voedingsmiddelen, besparen van energieverbruik en het verbeteren van gezondheid voor bodem, gewas, dier en mens kan het eenvoudig worden ingezet.
De werkzaamheid van EM® Keramiek is gebaseerd op het principe dat energie kan worden behouden en overgedragen door deze eigenschappen te binden in gebakken klei. Lees hier meer over ‘De kracht van resonantie’.

Soorten EM® Keramiek
Er zijn verschillende soorten EM® Keramiek. De roze pijpjes worden bij lage temperatuur (800 tot 900°C) gebakken. De andere soorten bij hoge temperatuur (1200 tot 1300°C). Het zogenaamde ‘hard gebakken keramiek’ dat bij hoge temperatuur wordt gebakken, zoals de Cilinders 35 mm, is gemagnetiseerd en heeft een infrarood effect. De andere soorten activeren het water en verbeteren de smaak, zodat ze geschikt zijn voor drinkwater en koken. Het kan ook worden gebruikt voor badkuipen, aquaria, tuinwater etc.

Onderhoud
Het kan voorkomen dat het keramiek op den duur wat algvorming krijgt. Boen het schoon met water en een borstel. Laat het in de zon drogen. Je kunt het op deze manier langdurig gebruiken.

Bekijk bij Producten de verschillenden soorten keramiekvormen en -poeders.