Verzorging hoef & huid

Gezonde hoeven

Prominant hoefgel is een microbieel product speciaal ontwikkeld om de verzorging van hoeven te vereenvoudigen maar werkt ook goed op wonden. Het bevat een actieve mix van meer dan 80 levende en natuurlijk voorkomende micro-organismen (EM®) die een gezond microbieel evenwicht creëren op de plaats waar het wordt gebruikt. De micro-organismen in EM® maken het mogelijk ziekten te voorkomen en te remmen.

Dankzij het pipet op het flesje kan de gel gemakkelijk diep in kieren, spleten en wonden worden aangebracht, zodat de gezonde bacteriën verder in de hoeven, huid of vacht kunnen inwerken. Het product is zeer mild en kan ook gebruikt worden op gevoelige delen zoals de neus, oren, lippen, rond de ogen etc. Geschikt voor alle soorten dieren.

Micro-organismen zijn overal en op alle oppervlakken, zowel intern als extern bij mens en dier. Sommigen van hen hebben een ongunstige invloed die kan leiden tot ziekten, klauwproblemen en moeilijk genezende wonden. Wanneer het inwendige van het dier in een microbiële onbalans terechtkomt, verandert ook de balans van de hoeven en de huid, waardoor de hoeven gevoeliger worden voor ziekten en andere belastingen zoals natte en modderige weilanden en boxen.

Wat doet Prominant Gel?

Prominant Gel helpt de natuurlijk voorkomende en gezonde microflora op/in de hoeven, huid en vacht te bevorderen en remt de groei van ziekteverwekkende bacteriën. In de praktijk blijkt het zeer effectief te zijn bij het bestrijden van diverse soorten hoefproblemen zoals straling en rot. De gel vormt een actieve beschermende film op het beschadigde gebied die o.a. verkort het genezingsproces.

Gebruik

Maak de hoeven schoon voordat u de gel aanbrengt. Gebruik elke dag of om de dag. Een veelvuldig gebruik helpt een gezond evenwicht te herstellen en te behouden. Het product is zeer mild en kan ook gebruikt worden op gevoelige delen zoals de neus, oren, lippen, rond de ogen etc. Geschikt voor alle soorten dieren. Het product is transparant van kleur en daardoor bijzonder geschikt voor dieren met een witte/lichte vacht. Niet gebruiken bij open wonden.

Dosering

Gebruik de gel elke dag of om de dag op het getroffen gebied. Bij voorkeur aanbrengen als het dier minimaal 15 minuten droog kan staan.


Gezonde huidflora

Prominant Huidspray  huid-, hoef- en wondverzorging voor paarden. Het bevat een actief mengsel van natuurlijk voorkomende micro-organismen die een gezond microbieel evenwicht op de huid en vacht van de dieren creëren. Dit betekent dat het immuunsysteem van de huid wordt versterkt en ziekten zoals eczeem en jeuk kunnen worden geremd. Dit zonder toevoeging van bacteriedodende preparaten die het ongemak meestal maar even wegnemen en de opbouwende en gezonde microflora op de huid vernietigen.
Micro-organismen zijn overal en op alle oppervlakken, zowel intern als extern bij mens en dier. Wanneer het inwendige van het dier uit balans is, verandert ook het microbiële evenwicht op de huid, omdat de huid een van de belangrijkste reinigende organen is. Dit maakt de huid gevoeliger voor aanvallen van schimmels, eczeem, insecten, zon en andere belastingen. Prominant Huidspray is een aanvulling op ons assortiment dat bestaat om dieren van binnenuit te versterken. Geschikt voor alle soorten dieren.

Wat doet Prominant Huidspray?

Prominant Huidspray draagt ​​bij aan de opbouw van de natuurlijk voorkomende en gezonde microflora op de huid/vacht en remt de groei van pathogene schimmels en bacteriën. In de praktijk is de spray zeer effectief gebleken als het gaat om het bestrijden van schimmelinfecties op de huid en is het een zeer goed hulpmiddel bij de hoef- en wondverzorging. De spray vormt een actieve beschermfilm op de huid en versterkt de natuurlijke beschermlaag van de huid. Hydrateert de beschadigde huid, wat het genezingsproces verkort.

Gebruik

Prominant Huidspray is zeer mild en kan gebruikt worden op alle dieren en op gevoelige delen zoals de neus, oren, borst, wangen, rond de ogen, etc. Geschikt voor alle soorten dieren.
Het product is donkerbruin van kleur en geeft een bruine toon op wit/lichte vacht.

Dosering

Spray op de vacht en/of de geïrriteerde/beschadigde plek. Gebruik gerust een zachte borstel om het goed in de vacht te krijgen. Herhaal elke dag of om de dag.

 

Lees meer over deze en andere producten op onze site of in de uitgebreide brochure Equibiome.