Waterverbeteraars

PTH Waterverbeteraar

De PTH Waterverbeteraar is, zoals de naam suggereert, een “water verbeteraar”, en niet een waterontharder of een filter. Met de PTH waterverbeteraar worden alle essentiële mineralen en sporenelementen in het water niet weg gefilterd zoals bij de meeste waterontharders. De PTH waterverbeteraar bestaat uit twee delen: een cilinder gemaakt van roestvrij en een kern van een legering van edele en semi-edele metalen.

Werkingsprincipe
In de PTH waterverbeteraar ontstaan venturi-effecten. Een venturi is doelbewust aangebrachte vernauwing in het stromingskanaal van het water. Doordat het passerende water een snelheidsverhoging ondergaat ontstaat daardoor op die plek een drukverlaging. Bij de PTH waterverbeteraar worden daarbij ook nog zwak elektrische velden geproduceerd. De combinatie van venturi en zwak elektrische velden zorgen er voor dat de minerale deeltjes niet neerslaan. Denk aan kalkaanslag of roest.

Voordelen van de PTH Waterverbeteraar:

    • Voorkomt vorming van kalkaanslag en roest.
    • Lost geleidelijk bestaande aantasting van kalk en roest op.
    • Zeer lange levensduur, zonder vervanging van onderdelen.

Voor het beste resultaat moet er een doorstroomsnelheid van 1-3 m/s zijn èn moet het apparaat worden geaard met de speciaal daarvoor bijgeleverde aardedraad. Lees meer in de brochure Het eind van kalk aanslag en roest met de PTH Water verbeteraar.


EM® Keramiek waterverbeteraar

De EM® Keramiek waterverbeteraar is een PVC buis, afmeting 100*70*1000 mm, gevuld met 7 netjes EM®Keramiek grijze pijpjes. Standaard worden er twee PVC verloopstukken meegeleverd, afmeting 5/2” x 2”. Het zorgt ervoor dat de informatie, die de in klei meegebakken EM® bevat, wordt afgegeven aan het water.
De EM® Keramiek waterverbeteraar wordt achter de watermeter met een bypass gemonteerd. Wij adviseren dit door een installatie bedrijf te laten doen. In combinatie met het PTH-apparaat wordt eerst de PTH geplaatst en daarna de  EM® Keramiek waterverbeteraar. Deze twee waterverbeteraars kunnen ook afzonderlijk van elkaar worden gebruikt.