Wassen van paarden en dekens

Traditionele shampoos zijn een aanslag op de paardenhuid en z’n flora. De zoute eigenschappen drogen de huid uit en de huidflora wordt verstoord. Dit heeft tal van aandoeningen tot gevolg. Wassen met Wipe & Clean voorkomt huidproblemen en herstelt de huidflora.
Dosering: 100 ml Wipe & Clean op 10 l water. Zacht inmasseren, naspoelen is geen must. Kan ook perfect via de Dosatron of Venturi met het water uit de slang worden voorzien.

Hogedrukreiniger
Giet Wipe & Clean puur in het detergentenreservoir* bij het reinigen van de stallen met een hogedrukreiniger. Zo zullen alle oppervlakten bezet worden met een opbouwende microbiële flora. Niet-verwijderd organisch vuil (huidsmeer, mest…) wordt dan gebruikt voor de vermenigvuldiging van deze organismen. Het stalklimaat wordt positief beïnvloedt en de infectiedruk daalt.
*wanneer geen reservoir voorzien is, kan Wipe & Clean perfect via de Dosatron of Venturi in het water worden voorzien in de correcte verhouding

Reinigen in en rond de stal
Wipe & Clean kan gebruikt worden ter vervanging van de traditionele schoonmaakproducten. De organische zuren lossen biofilms op terwijl de geproduceerde alcoholen licht ontvettend werken. De opbouwende microbiële flora zal zich vestigen op de oppervlakten waardoor de hygiëne positief wordt beïnvloedt.
Dosering: 100 ml Wipe & Clean op 10 l water

Wassen van dekens zadeldoeken etc.
De omstandigheden van paarden onder deken zijn ideale broeihaarden voor schimmels: vochtig, warm en donker. Door de dekens preventief te wassen met Wipe & Clean wordt het dominantieprincipe toegepast. Slechte schimmels krijgen de mogelijkheid niet te ontwikkelen. Ook het wassen van zadeldoeken en ander stalmateriaal met Wipe & Clean helpt bij de opbouw van een goede microbiële flora ter preventie van (huid)aandoeningen.
Dosering: giet 10 – 30 ml Wipe & Clean in het voorziene naspoelvakje van de wasmachine. Zo komt Wipe & Clean niet in contact met het traditionele wasmiddel (wat de werking zou teniet doen).