EM producten

Microferm

Microferm is een mengsel van de effectieve micro-organismen (EM) en bevat onder meer geactiveerde bacteriën, gisten en schimmels. Hét ideale en veelzijdige middel voor gifvrij en natuurlijk tuinieren. In en rond onze tuin leven miljarden bacteriën. Voor een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat de goede bacteriën steeds in de meerderheid zijn. Met Microferm ondersteun je nuttige micro-organismen die de bodem, plant, dier en vijver beschermen tegen schadelijk schimmels en bacteriën. Zo creëert Microferm onder meer een ziekteonderdrukkend effect op planten en groenten en stimuleert het bodemleven.

EM-1®

EM-1® is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen (EM®) en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen. EM-1® bevat verschillende soorten effectieve micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft specifieke taken. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking. Deze micro-organismen worden verzameld in de vrije natuur; zijn niet gemodificeerd en gemanipuleerd en worden op een natuurlijke wijze gekweekt. EM® is dus puur natuur. EM-1® wordt samen met Rietsuikermelasse gebruikt om zelf EM-A (geactiveerde EM) aan te maken in en activator.

Rietsuikermelasse A+

Rietsuikermelasse A+ is de dikke stroop die bij rietsuikerbereiding overblijft. Het is de ideale voedingsbodem om de Effectieve Micro-organismen te activeren. Rietsuikermelasse wordt samen met EM-1 gebruikt om zelf EM-A (ook wel EM actief) aan te maken in een activator.