Nema-Phora (nematoden tegen engerlingen)

Heeft u last van gele, dorre plekken in uw gazon of een verzwakte grasmat? Mogelijk zijn engerlingen de boosdoeners. Engerlingen zijn de larven van kevers die zich voeden met de wortels van uw gras, wat kan leiden tot ernstige schade aan uw gazon. Gelukkig biedt de natuur een effectieve oplossing om deze plaag te bestrijden. Gebruik met Nema-Phora nematoden.

Nematoden zijn microscopisch kleine, onschadelijke organismen die van nature in de bodem voorkomen. Ze vormen een natuurlijke vijand van engerlingen. Eenmaal toegepast, dringen deze nuttige roofdiertjes de grond in op zoek naar engerlingen om zich te voeden. Zodra ze een engerling vinden, dringen de nematoden binnen en scheiden bacteriën af die de engerlingen bestrijden en uiteindelijk elimineren.

Het gebruik van nematoden voor de bestrijding van engerlingen is een milieuvriendelijke en biologisch verantwoorde aanpak. Door deze natuurlijke oplossing te kiezen, herstelt u de gezondheid van uw grasmat op een duurzame manier en geniet u snel weer van een weelderig, groen gazon.

Wilt u uw gazon beschermen en de engerlingen effectief bestrijden? Kies voor de natuurlijke kracht van Nema-Phora en herstel de pracht van uw grasmat. Neem vandaag nog actie en geef uw gazon de verzorging die het verdient met behulp van deze natuurlijke bondgenoten!

Dosering
Nema-Phora is een levend product en moet onder bepaalde condities bewaard en toegepast worden.
Een verpakking Nema – Phora bevat ± half miljoen nematoden van de soort Heterorhabditis bacteriophora.
Eén verpakking is goed voor 20 m². Dat is circa een half miljoen aaltjes per m² gazon/bodemoppervlak.
Vatbare insecten: o.a. Rozenkever (Phyllopertha horticola), Taxuskever (Otiorhynchus sulcatus), Meikever (Melolontha melolontha), Junikever (Amphimallon solstitiale), Laurierkerskever (Otiorhynchus apenninus), Sallandkever (Hoplia philanthus).

Toepassing
Toepassen vlak voor of na de zonsondergang of vlak voor zonsopgang. Indien gekoeld bewaard, dan eerst 30 minuten op kamertemperatuur brengen.
1) De grond moet goed vochtig zijn.
2) De inhoud van de verpakking overbrengen in een gieter, rugspuit of aaltjessproeier.
3) Voor 20m² minstens 20 liter water gebruiken.
4) Voor gebruik moet de grond goed vochtig zijn tot een diepte van 15 cm.
5) De grond nog minstens 2 weken vochtig houden.

BELANGRIJK
– Bewaren in de koelkast (3 – 10°C), indien niet direct gebruikt.
– Binnen 4 dagen opmaken.
– Niet blootstellen aan zon- en daglicht.
– Voor gebruik moet de grond goed vochtig zijn tot een diepte van 15 cm.
– De bodemtemperatuur moet minstens 12°C zijn.