Nema-Carp (nematoden tegen emelten)

Heeft u last van kale plekken in uw gazon of een verzwakte grasmat? Dit kan veroorzaakt worden door emelten, ook wel bekend als langpootmuggenlarven. Emelten voeden zich met de wortels van uw gras, waardoor het gazon verzwakt en zelfs afsterft. Gelukkig is er een effectieve en natuurlijke manier om deze plaag te bestrijden met Nema-Carp nematoden.

Nematoden, ook wel aaltjes genoemd, zijn minuscule, onschadelijke organismen die van nature voorkomen in de bodem. Ze zijn dé natuurlijke vijand van emelten. Deze kleine roofdiertjes dringen de emelten binnen en scheiden bacteriën af die de emelten doden. Dit maakt nematoden een biologisch verantwoorde en milieuvriendelijke oplossing voor het bestrijden van emelten.

Hoe werkt het? Nematoden worden gemengd met water en vervolgens over het aangetaste gazon verspreid. Ze dringen de grond binnen en gaan op zoek naar emelten om zich mee te voeden. Eenmaal in contact met een emelt, schakelen de nematoden snel en effectief deze schadelijke larven uit.

Door het gebruik van nematoden kunt u op een natuurlijke wijze afrekenen met emelten en herstelt u de gezondheid van uw grasmat. Kies voor een duurzame aanpak en geniet weer van een weelderig groen gazon. Neem vandaag nog actie en laat de nematoden hun werk doen!

Dosering
Nema-Carp is een levend product en moet onder bepaalde condities bewaard en toegepast worden.
Een verpakking Nema-Carp bevat ± 10 miljoen nematoden van de soort Steinerma carpocapsae.
Eén verpakking is goed voor 20 m². Dat is circa een half miljoen aaltjes per m² gazon/bodemoppervlak.
Vatbare insecten zijn o.a. aardrupsen (Agrotis), emelten (Tipulidae), Duponchelia fovealis, oevervlieg (Scatella stagnalis) en tomaten-mineermotten (Tuta absoluta)

Toepassing
Toepassen vlak voor of na de zonsondergang of vlak voor zonsopgang. Indien gekoeld bewaard, dan eerst 30 minuten op kamertemperatuur brengen.
1) De grond moet goed vochtig zijn.
2) De inhoud van de verpakking overbrengen in een gieter, rugspuit of aaltjessproeier.
3) Voor 20m² minstens 20 liter water gebruiken.
4) Voor gebruik moet de grond goed vochtig zijn tot een diepte van 15 cm.
5) De grond nog minstens 2 weken vochtig houden.

BELANGRIJK
– Bewaren in de koelkast (3 – 10°C), indien niet direct gebruikt.
– Binnen 4 dagen opmaken.
– Niet blootstellen aan zon- en daglicht.
– Voor gebruik moet de grond goed vochtig zijn tot een diepte van 15 cm.
– De bodemtemperatuur moet minstens 12°C zijn.