Microferm tegen nare geuren bij de paddock paradise

Een tijdje geleden werden we benaderd door Claudia die een oplossing zocht voor en probleem met de paarden. Zij woont in Spanje en heeft twee paarden aan huis staan. “Bepaalde plekken in de paddock paradise zijn gaan ruiken naar urine. De grond is zo hard dat sommige stukken verzadigd raken en een vieze geur afgeven. Zou Microferm hierbij kunnen helpen”, vroeg Claudia.

Regelmatig sproeien met Microferm was het advies. Mogelijk zullen de effectieve micro-organismen hun werk doen en de oorzaak van de geur kunnen aanpakken en zal de onaangename geur verdwijnen. Maar zeker weten wisten wij het ook niet. Claudia is ermee aan de slag gegaan en de eerste reactie was: “Dagelijks sproeide ik Microferm verdund met water (10 ml Microferm op 1 liter). Het viel mij op dat ik nog steeds overdag veel geur op bepaalde plekken rook, maar zodra de avond viel was alle geur verdwenen”. Niet helemaal zoals we hadden gehoopt.

Claudia is doorgegaan met sproeien en liet ons weten hoe het er nu mee staat. “Een poosje geleden vertelde ik dat eerder het niet het gewenste resultaat had. Ik wilde je graag op de hoogte brengen dat dat inmiddels wel het geval is. Ik gebruik het nu ruim 2 maanden en in het begin sterker geconcentreerd, maar inmiddels volgens de voorgeschreven dosering. Ik vernevel elke ochtend Microferm over de urineplekken in de paddocks en de geur is nu de hele dag verdwenen. Erg blij met deze oplossing!” Wij ook, Claudia!