Met de Bokashi emmer fermenteer je je eigen etensresten in huis. Verzamel de resten in de luchtdichte emmer en bestrooi het met een laagje Bokashi Starter. De Effectieve Micro-organismen die Bokashi Starter actief zijn zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren ipv rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans! …
Lees verderHet reinigen van de grootste vijver in DierenPark Amersfoort is op een unieke wijze aangepakt. Met behulp van dertien enthousiaste kinderen en twintig vrijwilligers zijn maar liefst 1100 EM vijverballen in het water gegooid. Deze ballen zorgen ervoor dat de waterkwaliteit op een natuurlijke manier verbetert. De milieuvriendelijke aanpak is het advies van Agriton, leverancier …
Lees verderHeermoes (of paardenstaart) in de tuin is voor velen een nachtmerrie. Verwijderen of de bodem afdekken biedt geen oplossing. Het groeit op plaatsen waar weinig sporenelementen in de bodem zitten. Heermoes heeft lange wortels waarmee het diep uit de grond zijn voeding haalt. Door een hoog vochtgehalte, weinig zuurstof en arme grond krijgt heermoes kans …
Lees verderComposteren (organisch materiaal omzetten in compost) gebeurt vooral door aerobe micro-organismen. Daar is een oxidatieproces bij nodig, waardoor energie verloren gaat en CO2 vrijkomt. Bokashi daarentegen ontstaat door fermentatie met anaerobe organismen. Bokashi en compost: zuurstof maakt het verschil De omzetting van organisch materiaal naar compost gebeurt hoofd zakelijk door aerobe micro-organismen. Zij gebruiken de energie …
Lees verderEén druppel EM, Eén EM Mudball zal onze wereld redden! In verschillende landen over de hele wereld zijn van juni tot augustus 2022 meer dan 110.000 EM Mudballs verspreid! EM Mudballs, ook wel EM® Vijverballen, bevorderen een goede microbiële flora in waterlichamen en stimuleert de vitaliteit en gezondheid van waterplanten en -dieren. EM Vijverballen worden …
Lees verderAfgelopen juli werd er tijdens het festival Welcome to The Village i.s.m. Innofest etensresten verzameld en verwerkt tot Bokashi. Bokashi is het fermenteren van bijvoorbeeld etensresten, blad of maaisel. Tijdens het festival hebben we etensresten ingezameld die onder meer bij de catering vrijkwamen. Deze resten zijn gefermenteerd en uiteindelijk bij een boer in de grond …
Lees verderVoorkomen is beter dan genezen, is de uitdrukking. Waarheid als een koe! Werk preventief tegen ziekten in je moestuin. Voeg daarom wat Microferm aan je gietwater toe. Hiermee bescherm je de planten en bodem tegen schadelijk bacteriën en schimmels. De effectieve micro-organismen (EM) in Microferm geven meer biodiversiteit in het bodemleven en op het blad. …
Lees verderWij zijn trots dat we zijn genomineerd voor De Stichting Verkiezing Friese Onderneming van het Jaar. Er zijn zes bedrijven genomineerd voor de editie van 2022. Verschillende gemeenten, ondernemersverenigingen, trotse familieleden en ondernemers hebben tientallen bedrijven voorgedragen. Een werkgroep heeft een inventarisatie gemaakt en zij nomineren in alfabetische volgorde de volgende bedrijven: – Agriton uit …
Lees verderDe biokennisweek met het grote aanbod webinars is erg geslaagd! Heb je de webinar van Jan Feersma Hoekstra gemist over de toekomst van de biologische land- en tuinbouw in Nederland? “Toen ik na 11 jaar landbouwonderwijs in de praktijk begon dacht ik van wel. Door goed advies en met de juiste middelen konden we toch …
Lees verder