Met de Bokashi emmer fermenteer je je eigen etensresten in huis. Verzamel de resten in de luchtdichte emmer en bestrooi het met een laagje Bokashi Starter. De Effectieve Micro-organismen die Bokashi Starter actief zijn zorgen ervoor dat de aanwezige verse keukenresten fermenteren ipv rotten. Rotting en stank krijgen in dit fermentatieproces geen schijn van kans! In ruil krijg je goede voeding voor het bodemleven.
Wat mag er in de Bokashi emmer?
Bijna alle etensresten zijn geschikt. Zorg er wel voor dat je etensresten zo vers mogelijk verwerkt wordt. Knip of snijd de resten indien nodig wat kleiner. Zo kan er meer in de emmer en is het prettiger om te verwerken in de tuin later.
✅ GESCHIKT
• Groente- en fruitresten, ook citrusvruchten
• Gekookt voedsel, ook vlees en vis
• Eierschalen, graten en kleine botten
• Kaas en yoghurt
• Brood, beperkt en in kleine stukjes
• Papieren theezakjes en koffiefilters, koffiedik
• Bloemen en blad
❌ NIET GESCHIKT
• Beschimmelde of rotte etensresten
• Vloeistoffen, zoals soep en olie
• Grote botten
• Papier