Nieuws

14 Jan 2022

Bekijk de webinar terug | Heeft de biologische land- en tuinbouw toekomst?

De biokennisweek met het grote aanbod webinars is erg geslaagd! Heb je de webinar van Jan Feersma Hoekstra gemist over de toekomst van de biologische land- en tuinbouw in Nederland? “Toen ik na 11 jaar landbouwonderwijs in de praktijk begon dacht ik van wel. Door goed advies en met de juiste middelen konden we toch …

Lees verder
12 Nov 2021

Zaaigoed ‘ontsmetten’ met EM

Als je straks weer met zaaigoed in de weer bent, behandel het dan eerst met Microferm. Je geeft het zaadje zo een goede start. Microferm bestaat uit effectieve micro-organismen (EM®) die met schadelijk bacteriën en schimmels wegconcurreren. Zo bescherm je de zaden tegen ziekten. EM® stimuleert ook de kiemvorming zodat de plant zich goed …

Lees verder
11 Nov 2021

Hoe verwerk je Bokashi in de moestuin?

Onlangs zijn we op bezoek geweest bij de permacultuurtuin van Tine en Janet van Roeach in Joure. Van etensresten heeft Janet Bokashi gemaakt in de Bokashi-emmer. Martyn, onze collega van Agriton UK hielp haar om de Bokashi in de bodem te verwerken. Bokashi is gezonde voeding voor de bodem. Alleen in een gezonde bodem groeien …

Lees verder
14 Sep 2021

Bokashi op tv: ‘De strijd om het groenafval’

In het tv programma Pointer van KRO-NCRV wordt Bokashi onder de loep genomen. Gjalt Jan Feersma Hoekstra van Agriton vertelt wat de waarde is van Bokashi en de problematiek rondom zwerfvuil. Pointer: ‘Het grasland van melkveehouder Ernst-Jan Mensink kan wel wat extra verzorging gebruiken, want net als veel andere boeren heeft hij moeite om de …

Lees verder
17 Aug 2021

Duurzaamheidscentrum Assen blij met Bokashi-emmer

Aan de rand van het Asserbos is sinds enkele jaren het Duurzaamheidscentrum te vinden. Hier is allerlei informatie te vinden over duurzame oplossingen voor huis en tuin. Er worden diverse workshops en lezingen aangeboden voor jong en oud(er). Bij deze plek hoort ook een stadsboerderij. Deze voormalige kinderboerderij is in 2020 verbouwd en gemoderniseerd tot …

Lees verder
16 Jul 2021

Microferm tegen nare geuren bij de paddock paradise

Een tijdje geleden werden we benaderd door Claudia die een oplossing zocht voor en probleem met de paarden. Zij woont in Spanje en heeft twee paarden aan huis staan. “Bepaalde plekken in de paddock paradise zijn gaan ruiken naar urine. De grond is zo hard dat sommige stukken verzadigd raken en een vieze geur afgeven. …

Lees verder
17 May 2021

EM en Bokashi veel toegepast bij ‘De Vriendentuin” in Vlijmen

Samen met Arend Joosten kijk ik uit over een prachtige groene omgeving in de Vriendentuin. Na een aantal warme dagen verliezen de wolken hun laatste druppels van vandaag. Arend is beheerder van De Vriendentuin in Vlijmen, op een steenworp afstand van Den Bosch. Deze permacultuurtuin omvat zo’n 1200 m² tuin en 150 m² tunnel en …

Lees verder
31 May 2021

Agriton partner van NL Greenlabel

Onlangs is Agriton een samenwerking aangegaan met NL Greenlabel. Deze organisatie zet zich in voor een meetbaar duurzame leefomgeving en voor urgente opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie en verlies van biodiversiteit. In 2010 opgericht door Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra en inmiddels uitgegroeid tot een gesprekspartner van gemeenten, waterschappen, het rijk, hoveniersbranche, tuinbranche en de bouwwereld. Agriton is …

Lees verder
18 May 2021

Van Higa tot Agriton

Effectieve Micro-organismen, oftewel EM, vormen de basis voor veel producten van Agriton. Allen met het einddoel de kringloop bodem, plant, dier/mens en mest te verbeteren. Een principe waarbij EM in 150 landen gemeengoed is geworden, maar een lange weg aan vooraf ging. De start van deze route was 35 jaar geleden in Japan, bij Prof. …

Lees verder
17 May 2021

Fermentatie: Immuniteit opbouwen vanaf de basis

Fermentatie: Immuniteit opbouwen vanaf de basis Leven met micro-organismen De moderne geneeskunde is nu eindelijk toe om de traditionele Japanse wijsheid met vriendelijke micro-organismen – zoals die gevonden worden in gefermenteerde voeding – te omarmen als sleutel tot een goede gezondheid. Biologische landbouw en voedingsactivist Yoshida Toshimichi past deze wijsheid toe om scholen en kinderdagverblijven …

Lees verder