Moestuin & Siertuin producten

Edasil Kleimineralen

Kleimineralen zijn kleikorrels, 2 tot 5mm groot, die veel sporenelementen bevatten en worden gewonnen in de mijnen in Zuid-Duitsland. Deze kleideeltjes spelen in de bodem een zeer belangrijke rol bij bodemvruchtbaarheid. Zo kunnen ze het vocht in de bodem zeer goed reguleren. Verder zorgen ze ervoor dat de onmisbare sporenelementen, zoals bijvoorbeeld zink, koper en mangaan, worden gebonden en weer vrij gegeven worden wanneer er een tekort ontstaat aan deze elementen.

Aegir Zeeschelpenkalk

Aegir Zeeschelpenkalk is een 100% natuurlijke kalkbron. De schelpen worden gereinigd, verhit en vermalen tot een granulaat (stukjes). Door deze granulaatvorm lost het langzaam op in de bodem. Hierdoor stijgt de pH langzaam en kunnen pH schommelingen vermeden worden. Zo wordt de groei van het bodemleven gestimuleerd wat zorgt voor optimale omstandigheden voor plantengroei. Een te snelle pH stijging kan het bodemleven beschadigen.

Vulkamin Oergesteentegranulaat

Vulkamin Granulaat is een 100% natuurlijk product van vulkanische oorsprong. Het is een zacht oergesteente (een zogenaamd zeoliet). Dit zeoliet is een 100% natuurlijke grondstof, rijk aan mineralen en sporenelementen. Er is veel aandacht voor de hoofdelementen Stikstof (N), Fosfaat (P) en Kali (K): Een eenzijdige bemestingsaanpak waarbij het belang van de noodzakelijke sporenelementen naar de achtergrond verdwijnt. En dat terwijl sporenelementen essentieel zijn in het voedsel van mens en dier.

Mest Best

Mest Best is een uit organisch materiaal afkomstig, zorgvuldig uitgebalanceerde, natuurlijke meststof. Mest Best bezit niet alleen voedingsstoffen voor de plant maar ook essentiële voedingsstoffen voor het bodemleven. Samen met Bokashi en het bodemleven wordt met behulp van Mest Best een optimaal klei-humus-complex gevormd. In het klei-humus-complex worden voedingstoffen en vocht gebonden waardoor de plant zich optimaal kan voeden.

Microferm

Microferm is een mengsel van de effectieve micro-organismen (EM) en bevat onder meer geactiveerde bacteriën, gisten en schimmels. Hét ideale en veelzijdige middel voor gifvrij en natuurlijk tuinieren. In en rond onze tuin leven miljarden bacteriën. Voor een gezonde leefomgeving is het belangrijk dat de goede bacteriën steeds in de meerderheid zijn. Met Microferm ondersteun je nuttige micro-organismen die de bodem, plant, dier en vijver beschermen tegen schadelijk schimmels en bacteriën. Zo creëert Microferm onder meer een ziekteonderdrukkend effect op planten en groenten en stimuleert het bodemleven.

Tuinbox

De Tuinbox bevat vier verschillende natuurlijke producten om de bodem in optimale conditie te krijgen en te houden. Ideaal voor een tuin van ruim 30 m². De producten zijn erop gericht om de chemische, fysische en biologische aspecten van de tuin te verbeteren. Deze drie processen werken onafscheidelijk samen aan een duurzame tuin.

Keramiekpoeder voor bodem (Super Cera Agriculture C)

EM® Keramiekpoeder voor bodem wordt gemaakt van hoogwaardige klei uit Japan, die samen met EM® Effectieve Micro-organismen en EM-X Gold in een complex proces rijpt. Na het bakken ontstaat een unieke keramiek waarin alle fijne energetische resonanties en EM-informatie worden opgeslagen en weer worden vrijgegeven in andere materialen. In contact met water vermindert dit keramiekpoeder de oppervlaktespanning. Door de antioxiderende werking wordt de vorming van rot geremd en worden effectieve micro-organismen ondersteund in hun werk om een natuurlijk evenwicht in het water te bevorderen.

AgriGroei - 1L

Agri Groei

Agri Groei is een vloeibaar plantenvoedingsmiddel op homeopathische basis, dat na vele testen en jarenlang praktijk gebruik wordt geproduceerd door Agriton. Zoals alle homeopathische middelen werkt Agri Groei in het fijnstoffelijk bereik, hetgeen gelijktijdig de niet giftige werking en de absoluut onschadelijkheid voor mens, dier en plant garandeert.

Agrisanum

Agrisanum is een uniek product, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, bestaande uit Edasil kleimineralen, verrijkt met organisch Germanium. Agrisanum versterkt de plant vanaf het moment van kiemen tot aan de oogst in de natuurlijke afweer tegen virussen, schimmels en parasieten (zoals knolvoet en phytophtora) en tegen de schadelijke invloeden van de prei-, wortel-, uien- en koolvlieg. Virussen, schimmels en parasieten tasten alleen die planten aan, die ziek of zwak zijn. Het is daarom van essentieel belang dat de plant zich gezond en sterk ontwikkelt, zodat zij immuun wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf.

EM-5 - 1L

EM5

EM5 wordt gebruikt om ziekten en plagen in gewassen te voorkomen, maar hoofdzakelijk om schadelijke insecten te weren. EM5 werkt als een repellant, het weert bepaalde insecten af. Het doodt de insecten niet, verdrijft ze. Dit komt door de vluchtige componenten in EM5. Het is echter niet selectief, dus ook hommels en bijen kunnen geweerd worden met EM5. Echter het doodt ze niet. Bij puur of zeer geconcentreerd gebruik kan het wel o.a. luizen doden. Dit komt door de lage pH van EM5.

EM Vijver - 1L

EM®Vijver

Bij teveel algenvorming in de vijver kan de werking van Effectieve Micro-organismen versterkt worden door EM®Vijver toe te voegen. EM® Vijver bevat een hoge concentratie aan fototrofe bacteriën die in competitie gaan met de algen.

GKE - 1L

EM®GKE (gefermenteerd kruidenextract)

EM® gefermenteerd kruidenextract bevat diverse kruiden die met EM® zijn gefermenteerd. EM® GKE bevat organische zuren, bioactieve stoffen, mineralen en andere waardevolle stoffen uit kruiden en fermentatie. EM® GKE kan als ook bladvoeding of bladbemesting worden gebruikt. Het voorziet planten van hoogwaardige voedingsstoffen. Hierdoor wordt de plant meer weerbaar en is minder aantrekkelijk voor ziekten en schadelijke insecten.

Nema-Phora (tegen engerlingen)

Engerlingen zijn larven die de graszode flink kunnen beschadigen. Gelukkig is er een effectieve en natuurlijke manier om deze plaag te bestrijden met Nema-Carp. Met nematoden worden de engerlingen onschadelijk gemaakt.

Nema-Carp (tegen emelten)

Heeft u last van kale plekken in uw gazon of een verzwakte grasmat? Dit kan veroorzaakt worden door emelten, ook wel bekend als langpootmuggenlarven. Emelten voeden zich met de wortels van uw gras, waardoor het gazon verzwakt en zelfs afsterft. Nema-Carp bestrijdt emelten op een effectieve en natuurlijke manier.

EM® Vijverballen

Deze EM® Vijverballen leveren een goede microbiële diversiteit in het vijverwater en behoren tot de biologische waterverbeteringsmiddelen. De met Effectieve Micro-organismen gefermenteerde vijverballen zijn een combinatie van Edasil kleimineralen, Bokashi, Microferm, EM®Keramiekpoeder en rietsuikermelasse. Nadat u de EM® Vijverballen in de vijver gegooid hebt, zinken ze naar de bodem waar ze langzaam oplossen. De vijverballen werken in op verschillende onderdelen van uw vijver, maar hoofdzakelijk op de bodem. Zo zien we een reductie van het bodemsediment optreden. Door dit proces verbetert de waterkwaliteit aanzienlijk. Bovendien kan er zich een goede microbiële flora ontwikkelen in de vijver wat de vitaliteit en gezondheid van de vissen sterk bevordert.